Peptide İnformation

Peptid Nedir ?

Peptidler, birinin karboksil grubunun diğerinin bir amino grubuyla birleştiği iki veya daha fazla amino asitten oluşan bir bileşiktir. Bir su molekülünün ortadan kaldırılmasıyla, bir peptit bağı oluşturulur.Peptitler sadece küçük proteinlerdir. Amino asitlerin sayısı 50’den az olduğunda bunlar peptitlerdir. 50’den yüksek olduğunda bunlar proteinlerdir. Dolayısıyla peptitler, vücudun tüm hücrelerinde bulunan küçük amino asit zinciridir. Birkaç çeşit peptit vardır: oligopeptitler, polimerler, proteinler, nöropeptitler ve peptid hormonları. Bunlar vücut tarafından doğal olarak sentezlenir. Peptidler bu nedenle öncelikle vücutta daha bol miktarda hormon yapmak için kullanılacaktır. İkincisi daha sonra testosteron veya kortikosteroidler gibi yeni hormonlar üretir. Anabolik veya dolaylı anti-inflamatuar olarak kabul edilen bu iki hormondur.

Peptidin olumlu etkileri

James-Ellis-Model Peptitler uyarıcıların yeni jenerasyonlarından biridir. Nitekim, öncelikle Büyüme Hormonu (GH) eksikliğini tedavi etmek için yaratılmıştır. Bu nedenle testosteron üretimini arttırırlar.Gücünüzü artıracak ve kas büyümesini hızlandıracaktır. Peptidler aynı zamanda kas dokusunu artıracak, ayrıca kemikler ve organlar üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır.

Peptitlerin ikinci etkisi onların antienflamatuvar tarafıdır. Bu olumlu etki daha iyi bir iyileşme sağlayacaktır. Ayrıca ağrıyı hafifletir ve yaralanmalarda, yırtılmalarda daha çabuk iyileşme sağlar

Peptitler kasların daha iyi oksijenlenmesi sağlar. Yürüme, koşu veya bisiklet gibi dayanıklı spor dallarında da sıkça kullanılırlar.

Şimdi bu kısa bilginin ardından sunu söyleyebiliriz ki peptitler vücudun amino asitleri bağlaması sindirmesi ve kullanması icin kullanılan hormonlardır bir çok türü vardır amaca uygun olanları tek tek veya birlikte kombin edilir.Peptidlerin ciddi ve kayda değer hiçbir yan etkisi yoktur.

Steroid ile peptidlerin farkları nelerdir ?

Steroidler ile peptidler arasındaki farka değinecek olursak, steroid hormonlarının sitoplazma içindeki reseptöre bağlanması, transkripsiyonu modifiye ederken ikinci haberciler olarak hareket etmesine karşın, peptid hormonları ise hücre yüzeyine, çekirdekteki dna reseptörüne bağlanır.Yani peptid hormonları için reseptörler, hedef hücrenin yüzeyinde bulunur.Steroid daha yavaş, peptid daha hızlı etki eder.

Peptidler doping testinde cıkar mı?

Peptidler'de idrar yolu ile tespit edilemez fakat kan testi ile tespit edilebilir.kullanıldıktan 3 gün sonra kesin olarak silinir. Yani teste girmeden 3-4 gün önce kestiğiniz taktirde testde çıkmaz.

  • Peptid siparis vermek, peptid satın almak, peptid fiyatlarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz

There are no products to list in this category.